Δίχρωμες μαρέγκες με φρούτα

4 μερίδες (310 θερμίδες/μερίδα)

  • 1-2 κουτ. γλ. ξίδι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1-2 κουτ. γλ. χρώμα ζαχαροπλαστικής ροζ

ΚΡΕΜΑ

100 ml κρέμα γάλακτος
2-3 κουτ. γλ. ζάχαρη
250 γρ. φρέσκα κόκκινα φρούτα
Ζάχαρη ροζ για το πασπάλισμα (προαιρ.)

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 120 βαθμούς. Σκεπάζετε μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μίξερ με το ξίδι, να διπλασιαστούν σε όγκο και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Χτυπώντας συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά, ώσπου η μαρέγκα να γίνει γυαλιστερή. Προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής στο μίγμα και με σπάτουλα ανακατεύετε απαλά, για να γίνει δίχρωμη η μαρέγκα.

Αδειάζετε προσεκτικά 4 κύκλους (10-12 εκ. διάμ.) από τη μαρέγκα στο χαρτί ψησίματος, κάνοντας μια μικρή γούβα στο κέντρο του κάθε κύκλου. Ψήνετε για 2 ώρες, ώσπου να γίνουν οι μαρέγκες τραγανές και να ξεκολλάνε εύκολα από το χαρτί. Αφήνετε τις μαρέγκες να κρυώσουν. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, να πήξουν, και μοιράζετε το μίγμα στο κέντρο της κάθε μαρέγκας. Σκεπάζετε με τα φρούτα, πασπαλίζετε με τη ροζ ζάχαρη, αν τη χρησιμοποιήσετε, και σερβίρετε.

tvzapping

Σχολιάστε