Κέικ της μαμάς

Μερίδες: 10
Θερμίδες: 380/μερίδα

ΔΙΣΚΟΙ
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. golden syrup
50 γρ. ζάχαρη ψιλή
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο τζίντζερ σκόνη

ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
500 γρ. ανάμικτα φρούτα εποχής
1 κουτ. ζάχαρη ψιλή
2 κουτ. λικέρ αμυγδάλου

ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
50 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ.γλ. άρωμα βανίλιας
1 κουτ. ζάχαρη άχνη

Ετοιμάζετε τη γέμιση με τα φρούτα: Βάζετε τα φρούτα σε μπολ και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη και το λικέρ. Αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ετοιμάζετε τους δίσκους: Λιώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο, το σιρόπι και τη ζάχαρη, ώσπου να γίνουν υγρό. Προσθέτετε το αλεύρι και λίγο τζίντζερ και ανακατεύετε, να γίνει μαλακή ζύμη. Χωρίζετε σε 4 όμοια μέρη και πλάθετε σε μπάλες. Βάζετε την καθεμία σε ένα χαρτί ψησίματος. Οσο είναι ακόμα ζεστές, σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και, χρησιμοποιώντας πλάστη, απλώνετε να γίνουν 4 πολύ λεπτοί κύκλοι (περίπου στο ίδιο μέγεθος και σχήμα). Κόβετε τις άκρες που περισσεύουν για να γίνουν στρογγυλά σχήματα. Αφαιρείτε τη διαφανή μεμβράνη και ψήνετε για 4-6 λεπτά, ώσπου να «σφίξουν» και να ψηθούν. Αφήνετε τους κύκλους να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε την κρέμα βανίλιας: Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, το άρωμα βανίλιας και τη ζάχαρη, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά. Ακουμπάτε τον ένα δίσκο σε πιατέλα και σκορπάτε επάνω μερικά από τα φρούτα και λίγη από την κρέμα. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τους υπόλοιπους δίσκους, με τα υπόλοιπα φρούτα και την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας τελειώνοντας και διακοσμώντας με φρούτα χωρίς να βάλετε καθόλου κρέμα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

πηγή: tv zapping