Κεκάκια με σοκολάτα και καραμέλα

(18 κομμάτια 300 θερμίδες/κομμάτι)

Κατηγορία: Γλυκά

200 γρ. βούτυρο
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 αυγά και 1 κρόκος
300 γρ. ζάχαρη
75 γρ. αλεύρι
50 γρ. κακάο σε σκόνη
½ κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
400 γρ. σάλτσα καραμέλας

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Λιώνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ επάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ώσπου να λιώσουν. Με μίξερ χτυπάτε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη, να πήξουν, και τα ανακατεύετε με το μίγμα της σοκολάτας. Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε στο μίγμα της σοκολάτας.

Ανακατεύετε απαλά και αδειάζετε το μισό μίγμα σε μακρόστενο ταψί (18 Χ 28 εκ.), που έχετε σκεπάσει με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε για 10 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο και περιχύνετε με τη σάλτσα καραμέλας. Σκεπάζετε με το υπόλοιπο μίγμα ανακατεύοντας λίγο, να γίνουν σχέδια, και ψήνετε για 30-35 λεπτά. Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε κομμάτια. Σερβίρετε αμέσως.

Αν δεν σας αρέσει η γεύση της καραμέλας, μπορείτε να την παραλείψετε από τη συνταγή και να ψήσετε όλο το μίγμα για 40-45 λεπτά.

Σχολιάστε