Κουραμπιέδες διάιτης

Αν σας αρέσουν οι κουραμπιέδες αλλά ο διατροφολόγος  σας δεν σας επιτρέπει να κάνετε ατασθαλίες ούτε αυτές τις ημέρες, τότε δείξτε του την παρακάτω συνταγή και ίσως σας λυπηθεί και σας αφήσει να απολαύσετε μερικούς.

Θα χρειαστείτε:  2 κιλά αλεύρι ολικής άλεσης , 1 κιλό μαργαρίνη , 300 γρ. ζάχαρη άχνη ή φρουκτόζη,  300 γρ. αμυγδαλόψιχα,  1 ποτηράκι κονιάκ, 1 κουταλάκι σόδα και μισή κούπα ανθόνερο  .

Χτυπάμε καλά τη μαργαρίνη με τα 200 γραμμάρια ζάχαρης στο μίξερ. Ρίχνουμε το κονιάκ, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα και το αλεύρι, εξακολουθώντας να χτυπάμε  όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μίγμα. Αφού τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε τους βάζουμε στο φούρνο στους 180ο για δεκαπέντε περίπου λεπτά. Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο και είναι ακόμη ζεστοί, τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους αφήνουμε για δέκα λεπτά. Μετά τους πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη.

 

Πηγή: http://www.zougla.gr

Σχολιάστε