Πίτα με αμύγδαλα και κόκκινα φρούτα

4-6 κομμάτια  (650-435 θερμ/κομμάτι)

500 γρ. ανάμικτα κόκκινα φρούτα (βατόμουρα, φράουλες, φραμπουάζ, κεράσια, χωρίς κουκούτσι)
4 κουτ. αλεύρι
50 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
100 γρ. ζάχαρη καστανή
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
2 κουτ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλ. άρωμα βανίλιας
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρά ρηχό πυρίμαχο σκεύος και σκορπάτε επάνω τα φρούτα. Βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μίξερ και χτυπάτε, να γίνουν απαλό μίγμα. Το αδειάζετε επάνω στα φρούτα και ψήνετε για 25-30 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια. Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

tvzapping

Σχολιάστε