Πίτα με μαρέγκα και φρούτα

Μερίδες: 8
Θερμίδες: 335/μερίδα

 

  • 1 βάση για τάρτα έτοιμη για ψήσιμο (22 εκ. διάμ.)
  • 250 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα πορτοκαλιού
  • Χυμός και σπόροι από 4 passion fruit
  • 3 αυγά χωρισμένα και 1 ασπράδι
  • 5 κουτ. κρέμα γάλακτος
  • 90 γρ. ζάχαρη ψιλή
  • 2 κουτ. γλ. κορν φλάουρ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε τη βάση της τάρτας σε ταψί. Σε μπολ χτυπάτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, τον χυμό των φρούτων και τους σπόρους, τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος. Αδειάζετε το μίγμα στην βάση της τάρτας και ψήνετε για 30-35 λεπτά ώσπου να σχηματιστεί μία κρούστα στην επιφάνεια.

Σε μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός τα ασπράδια ώσπου να πήξουν. Προσθέτετε κουταλιά- κουταλιά την ζάχαρη ώσπου να γυαλίσει η μαρέγκα και να σφίξει πιο πολύ. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε.

Αδειάζετε το μίγμα επάνω στην κρέμα στη βάση της τάρτας και βάζετε στον φούρνο. Ψήνετε για 15 λεπτά ή ώσπου να αρχίσουν να ροδίζουν οι κορυφές της μαρέγκας. Αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Σχολιάστε