Ρυζόγαλο στον φούρνο

6 μερίδες

240 θερμίδες/ μερίδα

  • 125 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1.100 ml γάλα πλήρες
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλ. άρωμα βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρ.)
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (1.700 ml χωρητικότητα). Βάζετε στο σκεύος το ρύζι, το γάλα, το άρωμα βανίλιας, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού, αν το χρησιμοποιήσετε, και ανακατεύετε, να ενωθούν. Πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο τριμμένο και βάζετε στο κέντρο του φούρνου να ψηθεί για 1½ ώρα ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Τα μυστικά της συνταγής
-Αν δεν έχετε ρύζι γλασέ, χρησιμοποιήστε ρύζι για ριζότο (αρμπόριο).
-Για μια πιο φρουτώδη γεύση προσθέστε 2-3 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα.
-Για σοκολατένια γεύση προσθέστε στα υλικά 50 γρ. σοκολάτα σκούρα ψιλοκομμένη, όταν θα τα ανακατέψετε μέσα στο σκεύος.

Σχολιάστε