Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου

Γίνονται: 12 κομμάτια
Θερμίδες: 250/κομμάτι

100 γρ. βούτυρο
2 κουτ. κακάο σκόνη
2 κουτ. golden syrup
300 γρ. μπισκότα digestive ή κούκις
100 γρ. φρούτα ξερά και ξηροί καρποί – ανάμικτα και ψιλοκομμένα
100 γρ. σοκολάτα σκούρα ή γάλακτος

Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το κακάο και το σιρόπι. Ανακατεύετε καλά τα υλικά, να ενωθούν. Αφήνετε να πάρουν βράση και βράζετε για 1 λεπτό. Βγάζετε από τη φωτιά. Θρυμματίζετε τα μπισκότα και προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα στο μίγμα του κακάο. Ανακατεύετε και αδειάζετε σε ταψί. Ισιώνετε την επιφάνεια.

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπολ επάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ή στον φούρνο μικροκυμάτων και περιχύνετε το γλυκό. Βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα ή ώσπου να «σφίξει». Κόβετε σε μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

-Μπορείτε να προσθέσετε στο γλυκό και μερικά κερασάκια γλασέ για να έχει πιο φρουτένια γεύση.

TV ZAPPING

Σχολιάστε