Ταρτάκια με κρέμα

9 κομμάτια (210 θερμ/κομμάτι)

  • 500 γρ. ζύμη σφολιάτας
  • 130 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 αυγό και 2 κρόκοι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο ή κανέλα σε σκόνη

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο (με πάχος 4 χιλ.) και τη χωρίζετε σε 9 κύκλους. Σκεπάζετε με τη ζύμη βουτυρωμένα ατομικά φορμάκια (μπορείτε να χρειαστεί να ξαναζυμώσετε τη σφολια΄τα και να την απλώσετε πάλι σε φύλλο για να φτιάξετε τους 9 κύκλους). Αλείφετε τη ζύμη με λίγο από τον έναν κρόκο.

Σε μπολ ανακατεύετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το ολόκληρο αυγό και το δεύτερο κρόκο και αδειάζετε το μίγμα στα φορμάκια. Πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο ή κανέλα και ψήνετε για 20-25 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η ζύμη και να πήξει η κρέμα.

Κάντε τα ταρτάκια πιο γλυκά
Μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά άχνη ζάχαρη στο μίγμα με τα αυγά και την κρέμα για να κάνετε ακόμα πιο γλυκά τα ταρτάκια.

tvzapping



Σχολιάστε