Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι

Υλικά (Μερίδες Συνταγής 10)

   Μερίδα:  1/10  συνταγής
Θερμίδες:  240 kcal

2/3 κούπας ελαιόλαδο
1½  κούπες χοντρό σιμιγδάλι
1½  κούπες μέλι
4 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας  
10 καρφιά γαρίφαλο
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

    
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να δέσει το σιρόπι και εν συνεχεία το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει σερβίρουμε με κανέλα.

Φυτικές  Ίνες: 0 γρ.

   

Πηγή: www.dietstories.gr

Σχολιάστε