Light γλυκάκι με ανανά

Υλικά

  • 1 γιαούρτι 0% λιπαρά
  • 1 κουτί ζελέ ανανά light(ή κανονικό)
  • 1 μεγάλη κονσέρβα ανανά(τη έχουμε στο ψυγείο από την προηγούμενη)

Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε τις φέτες ανανά από την κονσέρβα και τις στραγγίζουμε. Κρατάμε το σιρόπι της κονσέρβας.
  2. Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού αντικαθιστώντας το 1 ποτήρι κρύου νερού με το σιρόπι της κοσβέρβας(πρέπει να είναι 1 ποτήρι περίπου). Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο να πήξει ελαφρά. Περιμένοντας να πήξει το ζελέ, κόβουμε 2 φέτες ανανά σε μικρούτσικα κομματάκια.
  3. Όταν το ζελέ έχει πήξει ελαφρά, χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι και το ζελέ να γίνει ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε τα κομματακια ανανά ανακατεύοντας ελαφρά. Γυρίζουμε το μείγμα σε φόρμα  η σε φορμάκια και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Όταν είναι να σερβίρουμε βγάζουμε το μούς λίγο πιο νωρίς να ιδρώσει για να ξεφορμαριστεί ευκολότερα ή βρέχουμε απέξω τη φόρμα με χλιαρό νερό. Γαρνίρουμε με τον ανανά που έχουμε κρατήσει και σερβίρουμε.
Σχολιάστε