Mαρεγκάκια με αμύγδαλο & πορτοκάλι

Αυτά τα μικρά μπισκοτάκια είναι ιδανικά για το γιορτινό τραπέζι, αλλά και πολύ γευστικά – έχουν μόνο 23 θερμίδες και 1 γραμμάριο λιπαρά.

Μερίδες: 15 μπισκότα – Χρόνος προετοιμασίας: 10′ – Χρόνος μαγειρέματος: 55′

 

Υλικά

  • 1/2 φλιτζ. καβουρντισμένα αμύγδαλα
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • 1 ασπράδι αβγού
  • μία πρέζα αλάτι
  • μία δόση κρέμα ταρτάρ
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • ξύσμα μισού λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/3 φλιτζ. μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Στρώσε ένα ρυζόχαρτο σε ταψί. Βάλε τους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι σε μίξερ χειρός. Χτύπησέ τα για 15 με 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να τριφτούν οι ξηροί καρποί.

Σε μεγάλο μπολ, χτύπησε το ασπράδι με μίξερ χειρός μέχρι να αφρίσει. Πρόσθεσε το αλάτι και την κρέμα ταρτάρ και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να σφίξει. Πρόσθεσε τη ζάχαρη και χτύπησε το μείγμα μέχρι να γίνει παχύ. Ρίξε σιγά σιγά το μείγμα των ξηρών καρπών, το ξύσμα λεμονιού και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάλε το μείγμα σε κορνέ, πίεσέ το για να φτιάξεις βουναλάκια πάχους 1 εκ. στο τάψι.

Ψήσε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Σβήσε τη φωτιά και άφησε τα μαρεγκάκια στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά. Βγάλ’ τα από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν τελείως. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για μία εβδομάδα. Όταν τα σερβίρεις, άπλωσε 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα βερίκοκο στην επίπεδη πλευρά. Βάλε από πάνω άλλο ένα μαρεγκάκι και πίεσέ τα ελαφρώς.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1 μαρεγκάκι): 55 θερμίδες, 2 γραμμ. λιπαρά (39% των θερμίδων), <1 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 7 γραμμ. υδατάνθρακες, 1 γραμμ. πρωτεΐνες, 1 γραμμ. φυτικές ίνες, 12 mg ασβέστιο, <1 mg σίδηρος, 13 mg νάτριο.

 

Πηγή: SHAPE