Εύκολο ριζότο με σπαράγγια

4 μερίδες

535  θερμίδες/μερίδα

  • 15 γρ. βούτυρο
  • 2 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μπέικον σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1.400 ml ζωμός λαχανικών ζεστός
  • 125 γρ. κορυφές από σπαράγγια
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι τριμμένο
  • 2 κουτ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. τσάιβς (σχοινόπρασο) ψιλοκομμε΄να
  • Παρμεζάνα και ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνετε το βούτυρο και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια στιφάδου για 3-5 λεπτά Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρύζι, ανακατεύετε και περιχύνετε με το κρασί. Αφήνετε να βράσει για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνέχεια.

Προσθέτετε λίγο από τον ζωμό των λαχανικών και αφήνετε να απορροφηθεί από το ρύζι. Μετά προσθέτετε άλλη μία δόση από τον ζωμό και αφήνετε να απορροφηθεί κι αυτή. Συνεχίζετε με τον υπόλοιπο ζωμό, προσέχοντας να απορροφηθεί η μία δόση πριν προσθέσετε την επόμενη. (Η διαδικασία αυτή θα σας πάρει περίπου 25 λεπτά). Προσθέτετε τα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια 3-4 λεπτά πριν το τέλος του βρασίματος. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα αρωματικά και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύτε. Μοιράζετε σε 4 πιάτα, γαρνίρετε με παρμεζάνα και λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

TVZAPPING

Σχολιάστε