Λαζάνια με μανιτάρια

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
Θερμίδες: 350

1 κουτ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
250 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
1/2 κουτ. γλ. τσίλι σε σκόνη
25 γρ. ξερά μανιτάρια
2 κουτ. αλεύρι
300 ml γάλα
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
8-10 φύλλα από λαζάνια
125 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Μουλιάζετε τα μανιτάρια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κρεμμύδι, να γίνει διαφανές. Προσθέτετε το σκόρδο και τηγανίζετε για λίγα λεπτά. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε μέσα τα φρέσκα μανιτάρια και το τσίλι και τηγανίζετε, ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για μερικά λεπτά.

Ρίχνετε μέσα το γάλα, το υγρό μουλιάσματος των μανιταριών και ανακατεύετε, ώσπου να πήξει η σάλτσα. Προσθέτετε τα σουρωμένα μανιτάρια και τον μαϊντανό. Σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί αδειάζετε στρώσεις από το μίγμα των μανιταριών, τις ντομάτες και τα φύλλα από τα λαζάνια και επαναλαμβάνετε, ώσπου να τελειώσουν όλα τα υλικά. Πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε για 20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε αμέσως.

ΖΑΠΙΝΓΚ

Σχολιάστε