Πικάντικα ζυμαρικά

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Θερμίδες: 260
300 γρ. ζυμαρικά (πένες, βίδες)
50 γρ. αντζούγιες με σκόρδο και αρωματικά (μαριναρισμένες σε λάδι, βαζάκι)
6 ντομάτες ψιλοκομμένες
75 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1 λεμόνι σε κομμάτια

Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνετε το λάδι από τις αντζούγιες και βάζετε 1 κουταλιά από αυτό σε κατσαρόλα. Ζεσταίνετε για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τις αντζούγιες στο ζεστό λάδι και τηγανίζετε για 1 λεπτό.

Ρίχνετε μέσα τις ντομάτες και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε τις ελιές και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα αδειάζετε πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τη σάλτσα με τις αντζούγιες, ανακατεύετε με τις φέτες του λεμονιού και σερβίρετε.

ΖΑΠΙΝΓ

Σχολιάστε