Ρύζι με δενδρολίβανο και κάσιους

Μερίδες Συνταγής: 4

Μερίδα:  ¼ συνταγής
Θερμίδες:  290 kcal

Συστατικά:

  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2/3 κούπας φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα κάσιους
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1¾ ζωμός κοτόπουλου ή 2 μαγειρικοί κύβοι κοτόπουλου
  • 1 κούπα ρύζι ολικής αλέσεως

Οδηγίες:
Σε αντικολλητικό σκεύος σωτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέστε τα μανιτάρια, πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα μανιτάρια μαλακώσουν προσθλεστε το δενδρολίβανο και αφήστε τα συστατικά για ένα λεπτό. Εν συνεχεία προσθέστε τα κάσιους και αφήστε τα για ένα λεπτό.
Βράστε το ρύζι σε στο ζωμό κοτόπουλου ή σε νερό και προσθέστε τους μαγειρικούς κύβους. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο αναμίξτε το με το μείγμα δενδρολίβανου. Χρησιμοποιείστε το και σαν συνοδευτικό με φιλέτο κοτόπουλου ή γαλοπούλας σε ποσότητα μικρότερη (μισή κούπα)

http://www.dietstories.gr/kurios_piata.html

Σχολιάστε