Ταλιατέλες Καρμπονάρα

4 Μερίδες (400 θερμίδες /μερίδα)

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ ταλιατέλες
  • 5 αυγά
  • ¾ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράστε τις ταλιατέλες, σουρώστε τες και ξαναβάλτε τες στην κατσαρόλα. Σε μπολ ανακατέψτε καλά τα αυγά με το τυρί και τον μαϊντανό. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Μόλις ροδίσει το σκόρδο προσθέτετε το γάλα και το ζεσταίνετε καλά (αλλά να μην βράσει). Προσθέτετε το μείγμα του αυγού και το μείγμα του γάλατος στις ταλιατέλες. Ανακατέψτε μέχρι τα αυγά να φουσκώσουν και να ψηθούν. Αλάτι, πιπέρι και είναι έτοιμο.

Σχολιάστε