Αρωματικά αρνίσια μπριζολάκια

4 μερίδες

500 θερμίδες/ μερίδα

  • 1 κουτ. γλ. κύμινο σκόνη
  • 1 κουτ. γλ. κόλιανδρος σκόνη
  • 1 κουτ. γλ. πάπρικα σκόνη
  • 1 κουτ. γλ. τζίντζερ σκόνη
  • 1 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη
  • ½ κουτ. γλ. πιπέρι
  • ½ κουτ. γλ. κάρυ
  • 8 αρνίσια μπριζολάκια (από μπούτι)
  • 250 γρ. ρύζι
  • 100 γρ. βερίκοκα ξερά
  • Κόλιανδρος ψιλοκομμένος

Ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά σε μπολ και τρίβετε με το μίγμα τα κομμάτια του κρέατος. Βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να μαριναριστούν. Ψήνετε στο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία για 10-12 λεπτά, γυρίζοντας μερικές φορές.

Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του βρασίματος, προσθέτετε τα βερίκοκα, σουρώνετε και αφρατεύετε το ρύζι με πιρούνι. Αδειάζετε σε πιατέλα και τακτοποιείτε επάνω τα μπριζολάκια. Πασπαλίζετε με κόλιανδρο ψιλοκομμένο και σερβίρετε.

Σχολιάστε