Χάντρες με λουκάνικα

 

150 γρ. λουκάνικα σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. χάντρες
1 κουτ. γλ. σκόρδο λιωμένο
100 ml κόκκινο κρασί 

Τηγανίζετε τα λουκάνικα σε κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν απ’όλες τις πλευρές και να τραγανίσουν. Βγάζετε από την κατσαρόλα με τρυπητή σπάτουλα και αφήνετε στην άκρη. Τηγανίζετε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα με το λίπος που έχουν αφήσει τα λουκάνικα, ανακατεύοντας για 2 λεπτά.

Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε για 2 λεπτά ακόμα και προσθέτετε τις χάντρες και το κρασί. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι χάντρες. Προσθέτετε τα λουκάνικα, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Εναλλακτικά…

…προσθέτετε ξύσμα ½ λεμονιού όταν τηγανίζετε το κρεμμύδι και ρίχνετε και λίγο χυμό λεμονιού επάνω στις χάντρες όταν τηγανιστούν.

TVΖΑΠΙΝΓΚ

Σχολιάστε