Παϊδάκια με μουστάρδα και δενδρολίβανο

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά + χρόνος μαριναρίσματος
Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
Θερμίδες: 300

 

  • 2 ράχες αρνίσιες μεγάλες (700 γρ. η καθεμία)
  • 2 κουτ. ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. μουστάρδα
  • 1 κουτ. σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουτ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 6 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Βάζετε τις ράχες σε μεγάλη πιατέλα με τη σάρκα προς τα επάνω και κάνετε αρκετές χαρακιές. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο και τα αρωματικά, αλατοπιπερώνετε και τρίβετε το κρέας με το μίγμα των αρωματικών. Σκεπάζετε και αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 4-6 ώρες.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τις ράχες σε ταψί και τις ψήνετε για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλά τις θέλετε ψημένες. Βγάζετε από τον φούρνο, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε να «σταθούν» για 10 λεπτά. Τις χωρίζετε στα παϊδάκια τους, μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.

TVΖΑΠΙΝΓΚ