Σουβλάκια με σάλτσα πιπεριάς

Μερίδες: 6

Θερμίδες: 190

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές
2 κουτ. γλ. ρίγανη
2 κουτ. γλ. σπόροι φινόκιο (fennel seeds)
1 κουτ. maple syrup
2 κουτ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ κουτ. γλ. φλούδες από τσίλι
4 ψητές κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες (βαζάκι)
400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κονσ.)
1 κουτ. κέτσαπ
1 κουτ. κρασόξιδο κόκκινο

Ανακατεύετε το κοτόπουλο, τη ρίγανη, τους σπόρους του φινόκιο, το σιρόπι και 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο. Βάζετε στο ψυγείο. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζετε ελαφρά το σκόρδο και τις φλούδες του τσίλι για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πιπεριές, τις ντοματούλες, την κέτσαπ και 100 ml νερό. Αφήνετε να βράσουν. Προσθέτετε το κρασόξιδο και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. (Μπορείτε να σταματήσετε στο στάδιο αυτό και να ζεστάνετε τη σάλτσα αργότερα).

Προθερμαίνετε το γκριλ στο μέτριο. Περνάτε το κοτόπουλο σε 6 μουλιασμένα ξύλινα σουβλάκια και τα ψήνετε στο γκριλ για 8-10 λεπτά γυρίζοντας μερικές φορές, ώσπου να ροδίσουν και να ψηθούν. Σερβίρετε με τη σάλτσα πιπεριάς.

  • Η σάλτσα της πιπεριάς μπορεί να σερβιριστεί και με ψητές πατάτες ή με τηγανητές.

tv ΖΑΠΙΝΓΚ