Σπετζοφάι με κεφτέδες

Υλικά για 1 μερίδα

200 γρ. κιμά άπαχο
1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό τριμμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένο
Δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κγ. ξύδι
Μανιτάρια ψιλοκομμένα (στραγγίστε απ’το νερό αν είναι κονσέρβα)
1 πιπεριά σε φετάκια
Ψιλοκομμένη τομάτα
1 κύβος βοδινού
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη

Ετοιμασία

Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το δύοσμο, το ξύδι, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ κι απ’τις 2 μεριές.
Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, την τομάτα, τον κύβο και λίγο νερό. Βάζουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Τότε προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια κι αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας μέχρι να εξατμιστούν καλά τα υγρά!

Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό πιάτο αρκεί να το φάτε ζεστό!

Η συνταγή προήλθε απ’το βιβλίο: 300 εύκολες και γρήγορες συνταγές – Σοφίας Μπράνωφ
Σχολιάστε