Φιλέτα με σάλτσα από εστραγκόν

Θερμίδες: 560
Μερίδες: 4
4 φιλέτα μοσχαρίσια (150 γρ. το καθένα)
4 κουτ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
200 ml λευκό κρασί
2 κουτ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
100 γρ. βούτυρο
4 κουτ. κρέμα γάλακτος

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε πυρίμαχο τηγάνι και, μόλις «κάψει», βάζετε μέσα τα φιλέτα και τα τηγανίζετε, ώσπου να ροδίσουν. Τα γυρίζετε και τα τηγανίζετε για 6-7 λεπτά. Βγάζετε τα φιλέτα από το τηγάνι, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να «σταθούν» για 5 λεπτά.

Προσθέτετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία, περιχύνετε με το κρασί και το εστραγκόν και αφήνετε να βράσουν για 2 λεπτά. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε, να γίνει γυαλιστερή σάλτσα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και σερβίρετε μαζί με ψητές πατάτες.

TVZAPPING

Σχολιάστε