Φιλέτα με τσίλι και σάλτσα μπερνέζ

6 μερίδες (440 θερμ/μερίδα) 

  • 6 φιλέτα μοσχαρίσια (225 γρ. το καθένα)
  • 2 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. άσπρο κρασόξιδο
  • ½ κόκκινη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΡΝΕΖ

  • 200 γρ. βούτυρο
  • ½ κόκκινη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. άσπρο κρασόξιδο
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 1 κουτ. εστραγκόν ψιλοκομμένο

Βάζετε τα φιλέτα σε μεγάλο μη μεταλλικό σκεύος. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο, 1 κουταλιά από το κρασόξιδο, την πιπερίτσα και το σκόρδο σε μπολ και περιχύνετε με το μίγμα τα φιλέτα. Προσθέτετε μπόλικο πιπέρι και ανακατεύετε το κρέας με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ. Ετοιμάζετε το μπάμρπεκιου, βγάζετε το κρέας από το ψυγείο 30 λεπτά πριν από το ψήσιμο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και προσθέτετε την καυτερή πιπερίτσα. Χτυπάτε τους κρόκους σε μίξερ και όση ώρα χτυπάτε ρίχνετε σιγά – σιγά το κρασόξιδο. Στη συνέχεια, ρίχνετε το καυτό βούτυρο να πέφτει σαν λεπτή κλωστή. (Η σάλτσα θα πρέπει να είναι πηχτή σαν κρέμα.) Ανακατεύετε με το εστραγκόν και αλατοπιπερώνετε. Αδειάζετε σε μπολάκι και διατηρείτε ζεστή. Βγάζετε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα ψήνετε στο ζεστό μπάρμπεκιου για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά, αν τα θέλετε καλοψημένα. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα μπερνέζ και τα τσιπς πατάτας.

Χρήσιμα μυστικά

  • Αν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό για να πάρει την πυκνότητα που θέλετε.
  • Μπορείτε να μαρινάρετε τα φιλέτα μέχρι και 1 μέρα πριν.
  • Αν ψήσετε μέσα, τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι με ρίγες ακολουθώντας τους χρόνους του ψησίματος στο μπάρμπεκιου.

tvzapping

Σχολιάστε