Αγκινάρες Ογκρατέν

18 μερίδες ( 244 θερμίδες / μερίδα)

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κιλό καρδιές αγκινάρας κατεψυγμένες (αν δεν βαριέστε υπάρχουν και φρέσκες)
  • 90 γρ τυρί παρμεζάνα τριμμένο
  • 90 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 30 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1 ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα, σε φέτες
  • 90 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 90 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • αλάτι πιπέρι
  • θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 λίτρο γάλα 3% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράστε τις καρδιές αγκινάρας. Σουρώστε. Ανακατέψτε το τυρί, τη φρυγανιά και την πάπρικα με 30 γρ βούτυρο για 5 λεπτά. Αφήστε τα στην άκρη. Για την σάλτσα, ψήστε τα μανιτάρια με το υπόλοιπο βούτυρο, για 5 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, το θυμάρι, το πιπέρι και το γάλα. Βράστε τα και ανακατέψτε τα. Προσθέστε τις αγκινάρες. Μεταφέρετε το μείγμα με τις αγκινάρες σε πυρέξ. Ραντίστε τες με το μείγμα φρυγανιάς. Βάλτε τες σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε τες για 20 λεπτά.

Σχολιάστε