Λαχανικά με μουστάρδα και μέλι

6 μερίδες

80 θερμίδες/μερίδα

 

  • 2 κουτ. μέλι
  • 3 κουτ. μουστάρδα
  • 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
  • 200 γρ. καλαμποκάκια μικρά
  • 200 γρ. καροτάκια μικρά τρυφερά
  • 200 γρ. κουνουπίδι σε μπουκετάκια
  • 20 γρ. βούτυρο

Ανακατεύετε σε μπολ το μέλι με τη μουστάρδα και τα φυλλαράκια του θυμαριού. Βράζετε τα λαχανικά σε ελαφρά αλατισμένο νερό για 3-5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν ελαφρά, χωρίς να λιώσουν.

Σουρώνετε και βάζετε πάλι στην κατσαρόλα. Σβήνετε τη φωτιά και περιχύνετε με το ντρέσινγκ της μουστάρδας. Τα ανακατεύετε όλα μαζί. Προσθέτετε το βούτυρο, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.

Σχολιάστε