Μελιτζάνες Γεμιστές στο Φούρνο

4 Μερίδες (290 θερμίδες /μερίδα)

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 120 γρ μανιτάρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 120 γρ ψίχα από φρέσκο ψωμί ολικής άλεσης
  • 85 γρ μαλακό κατσικίσιο τυρί, κομμένο
  • 2 φέτες τυρί του τοστ, κομμένες στη μέση
  • 30 γρ καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 2 κουταλιές κουκουνάρια
  • 1 κουταλιά κολοκυθόσποροι (Πασατέμπο!!! Χωρίς τα φλούδια. Οκ?)
  • 1 κουταλιά ηλιόσποροι
  • 2 κουταλάκια ξηρό βασιλικό
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο (κι αν δεν είναι δεν σκάμε. Πιπέρι να’ ναι)
  • πάπρικα για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος και βγάλτε την ψίχα με κουτάλι. Ρίξτε τες σε βραστό νερό για 2 λεπτά, στραγγίστε τες και σκουπίστε τες με χαρτί κουζίνας. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια, τα καρότα την ντομάτα και το βασιλικό. Ψιλοκόψτε την ψίχα από τις μελιτζάνες και ανακατέψτε την με τα λαχανικά. Μαγειρέψτε τα για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε τα ψίχουλα του ψωμιού, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους και τους κολοκυθόσπορους. Ρίξτε το πιπέρι, ανακατέψτε τα και βγάλτε τα απ’ την φωτιά.

Βάλτε τη γέμιση στις μελιτζάνες με ένα κουτάλι και τοποθετήστε τες σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί. Επάνω βάλτε κομμάτια κατσικίσιου τυριού και πασπαλίστε με κουκουνάρια. Σκεπάστε κάθε μελιτζάνα με μισή φέτα τυρί του τοστ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρονται ζεστές, πασπαλισμένες με πάπρικα.

Σχολιάστε