Ντολμαδάκια με φέτα

Μερίδες: 4
Θερμίδες: 75/μερίδα

  • 1 κουτ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. φέτα σε μικρούς κύβους
  • Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
  • 10 μεγάλα αμπελόφυλλα

Μουλιάζετε τα αμπελόφυλλα σε βραστό νερό για 30 λεπτά και τα στραγγίζετε. Σε μπολ βάζετε τη φέτα και την ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και λίγη ρίγανη αν τη χρησιμοποιήσετε. Αλατοπιπερώνετε, αραδιάζετε τα αμπελόφυλλα με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω και μοιράζετε το μίγμα της φέτας στο κέντρο των φύλλων. Διπλώνετε σε ντολμαδάκια, αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, τα βάζετε ζεστό μπάρμπεκιου με την ένωση προς τα κάτω και ψήνετε για λίγα λεπτά την κάθε πλευρά. Σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού.

Πηγή: TV ZAPPING

Σχολιάστε