Σπαράγγια διπλωμένα με μπέικον

Μερίδες: 4
Θερμίδες: 260/μερίδα

  • 24 κορυφές από σπαράγγια
  • 16 λεπτές λωρίδες από μπέικον
  • 4 κουτ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. κόκκινο κρασόξιδο

Ζεματίζετε τις κορυφές από τα σπαράγγια για 2 λεπτά. Σουρώνετε και ξεβγάζετε με κρύο νερό. Διπλώνετε ανά 3 τις κορυφές με 2 φέτες από το μπέικον, έτσι ώστε να γίνουν 8 δεματάκια. Μεταφέρετε τα δεματάκια των σπαραγγιών σε ταψί και τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο.

Βάζετε σε ζεστό γκριλ για 3-4 λεπτά ή ώσπου να τραγανίσει το μπέικον. Σε μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο και το κρασόξιδο και αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε τα δεματάκια των σπαραγγιών σε πιάτα, επάνω σε φύλλα σαλάτας και ροδέλες κρεμμυδιού. Περιχύνετε με το λαδόξιδο, πασπαλίζετε με πεκορίνο τριμμένο και σερβίρετε.

 

Πηγή:TV ZAPPING