Ψητή γεμιστή πατάτα με τυρί κρέμα και ζαμπόν

Πλύνε καλά μια μεγάλη πατάτα (περίπου 300γρ) μαζί με τη φλούδα της και βαλ’ τη στο φούρνο σε ψηλή θερμοκρασία για να ψηθεί. Μόλις ψηθεί κόψε την στη μέση (κατά μήκος) και αφαίρεσε το εσωτερικό δημιουργώντας 2 «βαρκούλες». Κάνε το εσωτερικό της πατάτας που αφαίρεσες πουρέ με ένα πιρούνι, πρόσθεσε:

  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 2 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας ψιλοκομμένες,
  • λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ανακάτεψε καλά. Ξαναγέμισε τα μισά της πατάτας με τη γέμιση που έφτιαξες και αν θες βάλε και πάλι για λίγο στο φούρνο. Τελείωσε πασπαλίζοντας με μυρωδάτη ρίγανη! Η κάθε «βαρκούλα» που ετοίμασες κουβαλάει περίπου 200 θερμίδες. Καλό…σαλπάρισμα!

Σχολιάστε