Αλευρόπιτα Γιαννιώτικη

 

Υλικά (για ένα μικρό ταψί 3145 θερμίδες ) 

3 χούφτες αλεύρι (1425 θερμίδες)

αλάτι

νερό

2 αυγά (160 θερμίδες)

3-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη (420 θερμίδες)

300 γρ. τυρί φέτα (1140 θερμίδες)             

Εκτέλεση 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και 1 φλιτζάνι νερό (περίπου – το μίγμα πρέπει να είναι αραιό). Ανακατεύουμε καλά με το χέρι και ρίχνουμε τα δύο αβγά. Ανακατεύουμε το μίγμα καλά για να ενσωματωθούν τα αυγά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το απλώνουμε να πάει παντού.

Θρυμματίζουμε με το χέρι μας τη φέτα και το σκορπίζουμε στην επιφάνεια της πίτας. Πριν τη βάλουμε στο φούρνο ρίχνουμε διάσπαρτα κομματάκια βούτυρο.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Συμβουλή: Για λιγότερες θερμίδες επιλέξτε light μαργαρίνη και λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά 

 Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr

Σχολιάστε