Καταΐφι κοτόπουλου με βασιλικό


Μερίδες συνταγής: 4

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες:  350 kcal
Πρωτεΐνη: 29 γρ.
Υδατάνθρακες: 38,5 γρ.
Λίπος:  10,8 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 3,7 γρ.
Συστατικά:
200 γρ. φύλλο καταΐφιού
2 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2½ κούπες ψιλοκομμένη τομάτα
2 κούπες ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου
¼ κούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
1/6 κούπας θριμματισμένη παρμεζάνα
½ κουταλιά γλυκού αλάτι
½ κουταλιά γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:
Βράστε το φύλλο καταϊφιού σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά. Σε αντικολλητικό σκεύος σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέστε την τομάτα, το κοτόπουλο, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε τα συστατικά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι τομάτες και να ψηθεί το κοτόπουλο. Αναμείξτε το φύλλο καταϊφιού με το μείγμα κοτόπουλου και σερβίρετε με την ψιλοκομμένη παρμεζάνα.

apo dietstories.gr

Σχολιάστε