Πίτσα με μοτσαρέλα, μανιτάρια και ζαμπόν

Μερίδες: 4 (γίνονται 2 πίτσες)
Θερμίδες: 435
ΒΑΣΗ
1 κουτ. γλ. μαγιά ξερή
175 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κουτ. ελαιόλαδο

ΣΚΕΠΑΣΜΑ
3 κουτ. ελαιόλαδο
100 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
400 γρ. ντομάτα πασάτα
1 κουτ. γλ. ρίγανη ξερή
1 μπάλα μοτσαρέλα (125 γρ.) σε μικρούς κύβους
20 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
6 φέτες βραστό ζαμπόν σε λωρίδες
Φυλλαράκια βασιλικού

Βάζετε τη μαγιά και λίγο αλάτι σε μπολ και προσθέτετε 140 ml χλιαρό νερό. Ανακατεύετε καλά. Βάζετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, κάνετε μία γούβα στο κέντρο και ρίχνετε μέσα το μίγμα της μαγιάς και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και ζυμώνετε. Αδειάζετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για 5 λεπτά ή ώσπου να γίνει ζύμη απαλή και ελαστική. Την ακουμπάτε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζετε με πετσέτα κουζίνας και αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ή ώσπου σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.

Ετοιμάζετε το σκέπασμα: Ζεσταίνετε 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε τα μανιτάρια για 3 λεπτά. Αναποδογυρίζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζετε στα δύο. Με τα χέρια σας πλάθετε δύο δίσκους (25 εκ. διάμ.). Ακουμπάτε τα δύο κομμάτια της ζύμης σε δύο λαδωμένα ταψιά. Αλείφετε με την πασάτα, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε.

Μοιράζετε επάνω τα κομμάτια της μοτσαρέλας, τα μανιτάρια και τις ελιές και σκορπάτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για 20 λεπτά ή ώσπου οι άκρες να ροδίσουν. Δύο λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος σκορπάτε επάνω το ζαμπόν και φυλλαράκια του βασιλικού. Βγάζετε, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.