Πίτσα

Υλικά: για τη ζύμη:

•1 και 1/2 κούπας αλεύρι,
•2 κουταλάκια ζάζαρη,
•1 και 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη,
•2 κουταλιές λάδι,
• 1/4 κουταλάκι αλάτι,
•1/2 κούπας νερό,
•1 κουταλάκι διάφορα μυρωδικά για πίτσα.
για τη γέμιση:

•1/3 κούπας σάλτσα ντομάτας,
•1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε κρίκους,
•1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε κρίκους,
•1 μεγάλη ντομάτα αποφλοιωμένη σε λεπτά φετάκια,
• 1 μικρό κρεμμύδι σε φετάκια ζεματισμένο και στραγγισμένο,
•1 κούπα μανιτάρια κονσέρβας σε φετάκια,
•3 αυγά,
•1 κουταλάκι διάφορα μυρωδικά για πίτσα,
• 1/2 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι,
•1 και 1/2 κούπας ελαφρώς αποβουτυρωμένη μοτσαρέλα τριμμένη,
•1/2 κούπας τριμμένη μαλακιά γραβιέρα.
Για τη σάλτσα ντομάτας:

•1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο,
•1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο,
•1 μικρό καρότο τριμμένο,
•1 πράσο μόνο το άσπρο μέρος τριμμένο,
•1 κιλό ώριμες ντομάτες χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια πολτοποιημένες,
•2 κουταλιές ξύδι balsamico,
•1 φύλλο δάφνης.
Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης στο μίξερ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Στρώνουμε τη ζύμη σ’ένα ταψάκι και ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τις ντομάτες. Τις προσθέτουμε στη συνέχεια, μαζί με το ξύδι, τα μυρωδικά, πιπέρι και λίγο αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά, αφαιρώντας τη δάφνη στο τέλος.

Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης. Στρώνουμε επάνω τις πιπεριές, τα φετάκια νομάτας, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Χτυπάμε τα αυγά με τα μυρωδικά, το αλάτι και 2 κουταλιές νερό και ρίχνουμε σιγά-σιγά σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα και την κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε την πίτσα στους 175 βαθμούς κελσίου για 40-45 λεπτά, ώσπου να ροδίσει τριγύρω η ζύμη.

Μερίδες 4

Θερμίδες μερίδας: 240

Σχολιάστε