Γαλοπούλα Φούρνου με γέμιση κιμά-ρύζι-μανιτάρια

Μερίδες Συνταγής: 6

θερμίδες:499/μερίδα

Συστατικά
3 κιλά γαλοπούλα ολόκληρη
αλάτι
μαύρο πιπέρι
4 κούπες θρυμματισμένο ψωμί ή φρυγανιές
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
700 γρ. άπαχος κιμάς κοτόπουλου
250 γρ. μανιτάρια
1 κούπα λεπτοκομμένο κρεμμύδι
200 γρ. καστανό ρύζι
100 ml λευκό κρασί
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. κουκουνάρι
150 ml ζωμός κότας
1 κουταλιά γλυκού ξερό θυμάρι
1 κουταλιά γλυκού μαύρη ζάχαρη
½ κούπα λεπτοκομμένο σέληνο

Οδηγίες:
Σε αντικολλητικό σκεύος ρίξτε το λάδι και προσθέστε αρχικά το κρεμύδι, το σέληνο και τον κιμά. Μετά από 20 λεπτά προσθέστε τα θρύμματα ψωμιού, τα μανιτάρια, το ρύζι, το κρασί, το ζωμό κότας και τα μπαχαρικά και αναδεύστε. Μόλις τα παραπάνω  είναι έτοιμα προσθέστε στο μείγμα το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC. Αφαιρέστε από τη γαλοπούλα τα περιττά τμήματα και πλύντε τη καλά. Αλοίψτε τις κοιλότητες με αλάτι και πιπέρι και προσθέστε τη γέμιση στο εσωτερικό της γαλοπούλας. Εν συνεχεία κλείστε την τομή, αφήνωντας μικρές διόδους για να αναπνέει η γέμιση. Μετά από 3-4 ώρες το Χριστουγεννιάτικο πιάτο θα είναι έτοιμο.

Σχολιάστε