Κινέζικο με Κοτόπουλο

4 Μερίδες  (290 θερμίδες /μερίδα)

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κονσέρβα μανιτάρια (αν υπάρχουν φρέσκα, ακόμη καλύτερα)
  • 1 ασπράδι αβγού χτυπημένο
  • 3 κουταλιές σόγια σος
  • 3 κουταλάκια άσπρο κρασί ή νερό
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι κοτόπουλο φιλέτο, ψημένο και κομμένο
  • 2 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε το αβγό με την σόγια και το κρασί. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση. Τοποθετήστε το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Αφήστε το να κάψει. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Αφήστε τα να πάρουν χρώμα (3-4 λεπτά), ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το βρασμένο ρύζι. Περιχύστε με το μείγμα σόγιας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ψήστε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά.

Σχολιάστε