ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟΥΣ ΒΟΛΒΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΔΥΟΣΜΟΥ


360 ΘΕΡΜΙΔΕΣ Η ΜΕΡΙΔΑ

Υλικά (Για 4 άτομα)
4 φιλέτα των 180 γρ. στήθος κοτόπουλου
4 φτερούγες κοτόπουλου
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
12 κρεμμυδάκια για στιφάδο
12 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μικρούς βολβούς παντζαριών
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 φύλλο δάφνης
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
300 ml νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
➔πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρετε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κρεμμυδάκια για στιφάδο. Προσθέτετε 150 ml νερό και βράζετε για 25 λεπτά. Με τον ίδιο τρόπο μαγειρεύετε τα παντζάρια, αλλά με 50 ml νερό. Για τη σάλτσα, σοτάρετε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο τις φτερούγες μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το δυόσμο. Σβήνετε με κρασί, προσθέτετε τη δάφνη, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο νερό, βράζετε για 30 λεπτά, βγάζετε και πετάτε τις φτερούγες. Σοτάρετε το κοτόπουλο και ψήνετε για 12-14 λεπτά στους 180° C. Σερβίρετε κάθε φιλέτο με τη σάλτσα και τα λαχανικά.

Σχολιάστε