ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ PICCATA

Συστατικά

  • 225 γρ  γιαούρτι 2%
  • 4 ξεκοκαλισμένα μισά στηθών κοτόπουλου
  • 60 γρ αλεύρι για κάθε χρήση
  • 2 γρ πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 15 ml ελαιόλαδο
  • 5 γρ μαργαρίνη
  • 20 ml χυμό λεμονιού
  • 235 ml λευκό βερμούτ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 120 ml χυμό λεμονιού (ή βάλτε λιγότερο. Θέμα γούστου.)
  • 120 ml νερό
  • 15 γρ κάπαρη

Οδηγίες

  1. καλύπτετε το κοτόπουλο με το γιαούρτι και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, (καλύτερα θα ήταν να μείνει όλη νύχτα)
  2. Ξεπλύνετε το κοτόπουλο και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
  3. Σ ‘ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ζεσταίνετε το λάδι, μαργαρίνη και 1 1 / 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλευρώνετε το κοτόπουλο στο μίγμα απ το αλεύρι. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Ροδίζετε και από τις δυο πλευρές (περίπου 15 λεπτά). Αφαιρέστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο, και κρατήστε το  ζεστό.
  5. Χύστε το βερμούτ στην κατσαρόλα, και ξύστε  τα καφέ κομμάτια με ένα ξύλινο κουτάλι. Ανακατέψτε το σκόρδο, 1 / 4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, το νερό και κάπαρη. Βράστε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.
  6. Ξαναβάλετε το  κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράστε για 3 λεπτά