Κοτόπουλο χωριάτικο


Υλικά για 2 μερίδες (μεσημέρι και βράδυ)

210 γρ. κοτόπουλο ψητό
Μανιτάρια ψιλοκομμένα κονσέρβας (καλά στραγγισμένα)
2 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο μικρές
200 γρ. τομάτα ψιλοκομμένη (φρέσκια ή κονσέρβας)
1 κύβος κοτόπουλου
1 κγ. (κοφτό) κορν φλάουρ
1/2 κγ. θυμάρι
Αλάτι – πιπέρι

Ετοιμασία

Το καλό με την συνταγή αυτή είναι ότι αν μας μείνει κοτόπουλο ψητό από άλλο μενού μπορούμε να το απολαύσουμε με μια διαφορετική συνταγή, αν και στην ουσία της η συνταγή μας βάζει να ψήσουμε το κοτόπουλο προηγουμένως αφού το αλατοπιπερώσουμε και το αλοίψουμε με πάπρικα.
Σε ένα ένα ταψάκι (για μάτι κουζίνας και φούρνο) ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι – σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρότα, την τομάτα, τον κύβο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το θυμάρι. Προσθέτουμε λίγο νερό και βάζουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Όταν σχεδόν έχει πιει το ζουμί του το φαγητό διαλύουμε το κορν φλαουρ σε ελάχιστο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δούμε ότι η σάλτσα δένει! Στην συνέχεια αφού έχουμε κόψει το κοτόπουλο σε κομματάκια μικρά το ρίχνουμε στο ταψάκι με τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί για 1/2 ωρίτσα.
Η συνταγή προήλθε απ’το βιβλίο: 300 εύκολες και γρήγορες συνταγές – Σοφίας Μπράνωφ