Πάπια με λάχανο

4 μερίδες

326 θερμίδες/μερίδα

 

  • 2 κουτ. hoisin sauce
  • 1 κουτ. μέλι
  • 1 κουτ. γλ. μπαχαρικά 5-spice
  • 1 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • ½ λάχανο σαβόι ψιλοκομμένο
  • 2 στήθη πάπιας χωρίς πέτσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Ρύζι ή νουντλς για το σερβίρισμα

Σε μπολ βάζετε τη hoisin sauce, το μέλι, τα μπαχαρικά και 1 κουταλιά βραστό νερό. Ανακατεύετε, να ενωθούν, και αφήνετε στην άκρη. Σε wok ζεσταίνετε το ελαιόλαδο κα τηγανίζετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτετε το λάχανο και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Βγάζετε από το wok και αφήνετε στην άκρη.

Ρίχνετε στο wok την πάπια και τηγανίζετε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Αδειάζετε το μίγμα της σάλτσας και βράζετε για 2 λεπτά ακόμα, ώσπου να πήξει η σάλτσα και να γίνει κολλώδης. Βάζετε στο wok το κρεμμύδι και το λάχανο, ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά και τα σερβίρετε με βρασμένο ρύζι ή νουντλς.

Σχολιάστε