ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

9 μερίδες

546 θερμίδες/ μερίδα

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 πακέτο σφολιάτα (650 γρ)
  • 9 φιλέτα κοτόπουλου (περίπου 100 γρ το ένα)
  • 180 γρ τυρί της αρεσκείας σας κομμένο σε 9 «μπαστουνάκια»
  • 9 φέτες γαλοπούλα
  •  Λίγο ελαιόλαδο
  •  1 αυγό χτυπημένο
  •  Αλάτι και πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφετε τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στο γκριλ και από τις δυο πλευρές για περίπου 30΄. Χωρίζετε τη σφολιάτα σε εννιά κομμάτια και αν χρειαστεί την ανοίγετε ώστε να χωράει σε αυτό το φιλέτο. Σε κάθε κομμάτι τοποθετείτε ένα ψημένο φιλέτο, ένα μπαστουνάκι τυρί και μια φέτα γαλοπούλας. Τυλίγετε το φύλο γύρω από τη γέμιση και κλείστε καλά τις άκρες με λίγο νερό. Με ένα πινέλο αλείψτε τη ζύμη με το αυγό και τοποθετείστε τα ρολά σε ένα ταψί, αφού προηγουμένως το έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε τα ρολά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Ί C για 20 – 25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά.

Tip: Αντί για κοτόπουλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτο γαλοπούλας ή χοιρινού.

Μαρία Μπλέτσα, MSc
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Σχολιάστε