Σαλάτα του Καίσαρα

 (6 μερίδες)  143 θερμίδες/μερίδα

  • 1  αβγό μεγάλα
  • 85 ml ζωμός από κοτόπουλο
  • 3 μεγάλες αντσούγιες φιλέτο
  • 144 γραμ ελαιόλαδο
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλάκι σάλτσα worcestershire
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 1 ρίζα μαρούλι, κομμένο με το χέρι
  • 125 γρ κρουτόν
  • 60 γρ τυρί τριμμένο. παρμεζάνα
  • πιπερι

Βάλτε σε μπωλ (ή σε μπλέντερ)  το αυγό, τον ζωμό, τις αντσούγιες, το λάδι, τον χυμό και την σάλτσα και ανακατέψτε τα καλά. Το βάζουμε μετά σε κατσαρολάκι και για κανένα 10λεπτο το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας χωρίς να το αφήσουμε να βράσει και τέλος το βάζουμε στο ψυγείο. Πέρνουμε ένα μεγάλο μπωλ η 6 μικρά και περνάμε το εσωτερικό τους με το σκόρδο.  Κόβουμε το μαρούλι, προσθέτουμε το τυρί και τα κρουτόνς και περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε.

Σχολιάστε