Σπανάκι με Ρεβίθια και Βινεγκρέτ Ταχίνι

10 μερίδες

188 θερμίδες/μερίδα

 

Υλικά

  1. 300 γραμμ.  Σπανάκι
  2. 2,5 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
  3. Μια μεγάλη πράσινη πιπεριά
  4. 1 κόκκινο κρεμμύδι
  5. 1 καρότο τριμμένο

Για την Βινεγκρετ

  1. 4 κ.σ. ταχίνι
  2. 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  3. 4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  4. 1 κ.σ μουστάρδα
  5. 1 κ.σ μέλι
  6. Από ½ κ.γ. κύμινο και κόλιαντρο σκόνη και μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά και κόβουμε με τα χέρια το σπανάκι. Τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο. Κόβουμε ροδέλες το κρεμμύδι και σε μικρά κομμάτια την πιπεριά. Τα ρίχνουμε όλα σε μεγάλο μπολ, μαζί με τα βρασμένα ρεβίθια.
  2. Ανακατεύουμε στο μίξερ το ταχίνι με ½ φλυτζάνι νερό και όλα τα υλικά της Βινεγκρέτ.
  3. Περιχύνουμε με την Βινεγκρέτ  την σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Την σερβίρουμε κρύα!

Πηγή: Περιοδικό SHAPE

Σχολιάστε