Γαρίδες με πορτοκάλι και λάιμ

Μερίδες συνταγής: 6

Υλικά:
2 πορτοκάλια
3 λάιμ
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
600 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι και φρέσκο πιπέρι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα:1/6 συνταγής
Θερμίδες: 200 kcal
Πρωτεΐνη: 23,9 γρ.
Υδατάνθρακες: 11,6 γρ.
Λίπος: 6,7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.

Εκτέλεση:
Σε μίξερ αναμείξτε το χυμό των πορτοκαλιών και των λάιμ καθώς και τις φλούδες τους με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Περιχύστε με το μείγμα αυτό τις γαρίδες και αφήστε τις να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Σε αντικολλητικό σκεύος μαγειρέψτε τις γαρίδες σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία για 3-4 λεπτά από καθε πλευρά προσθέτωντας προοδευτικά τη σως στην οποία τις μαρινάρατε.

dietstories

Σχολιάστε