ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΦΑΣΟΛΙΩΝ


301 ΘΕΡΜΙΔΕΣ Η ΜΕΡΙΔΑ

Υλικά (Για 4 άτομα)
12 καθαρισμένες γαρίδες Νο 3
50 γρ. λευκά ψιλά φασόλια
50 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
50 γρ. κόκκινα φασόλια
1 καρότο
1 κολοκύθι
1 φινόκιο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 χούφτα μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 χούφτα άνηθο (ψιλοκομμένο)
4 φύλλα ρόκας
Αλάτι
➔Πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τα φασόλια ανά είδος, τα στραγγίζετε, κόβετε το καρότο και το κολοκύθι σε ροδέλες και το φινόκιο σε μέτρια κομμάτια, τα βάζετε όλα μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύετε. Σοτάρετε τις γαρίδες για 5 λεπτά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Έπειτα φτιάχνετε το λαδολέμονο:
Βάζετε σε ένα μπολ το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι, τον μαϊντανό και τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάτε μέχρι να δέσει το μείγμα. Σερβίρετε κάθε πιάτο με 3 γαρίδες, φασόλια και λαχανικά, όλα περιχυμένα με λαδολέμονο, και με 1 φύλλο ρόκας.