Γρήγορος ψητός σολομός

4 μερίδες

320 θερμίδες/ μερίδα

  • 250 γρ. ντομάτες με το κοτσανάκι τους
  • 1 κουτ. ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα σολομού
  • Χυμός ½ λεμονιού
  • 200 γρ. φασολάκια
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε τις ντομάτες με το κοτσανάκι τους σε ταψί, τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τις ψήνετε στον φούρνο για 10 λεπτά. Κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και ακουμπάτε τα φιλέτα του σολομού, περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και διπλώνετε γύρω – γύρω το αλουμινόχαρτο, για να γίνει ένα μεγάλο φακελάκι.

Βάζετε στον φούρνο με τις ντομάτες και ψήνετε για 15 λεπτά. Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, αλλά να μείνουν τραγανά. Σερβίρετε τον σολομό με τις ντομάτες και φέτες λεμονιού.

-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ψάρι για να κάνετε τα φακελάκια αυτά. Αν χρησιμοποιήσετε άλλο ψάρι, προσθέτετε άφθονα αρωματικά, όπως μαϊντανό, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, γιατί ταιριάζουν πολύ.
-Απλά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν ανοίγετε τα φακελάκια, γιατί ο ατμός που θα βγει είναι πολύ ζεστός και μπορεί να σας κάψει.