Καλαμάρι ουζάτο και ταλιατέλες

Για 4 μερίδες

Υλικά:

  • 500 γρ. καλαμάρι KALLIMANIS
  •  1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
  •  1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  •  2 κουτ. σούπας κάππαρη
  •  5 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη ντομάτα
  •  2-3 κουτ. σούπας ούζο ή 5-6 κουτ. σούπας κρασί
  •  αλάτι, πιπέρι
  •  ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  •  400 γρ. λιγκουίνι

Εκτέλεση:

1. Ξεπαγώνετε το καλαμάρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το πλένετε και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά για 2΄και προσθέτετε την κάπαρη και την ντομάτα. Όταν πάρει βράση η σάλτσα προσθέτετε το ούζο και την σιγοβράζετε για 2΄.
3. Προσθέτετε το καλαμάρι και ελέγχετε για αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε το φαγητό για 4΄ προσθέτοντας ελάχιστο νερό αν χρειαστεί για να μην στεγνώσει η σάλτσα.
4. Εν τω μεταξύ βράζετε τα λιγκουίνι για 8΄περίπου σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Τα μεταφέρετε στο τηγάνι με το καλαμάρι και το ανακατεύετε απαλά μέσα στην σάλτσα.
5. Σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα και διακοσμείτε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Σχολιάστε