Μυδοπίλαφο με άνηθο

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά:
250 γρ μύδια
150 γρ καλαμπόκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
100 ml λευκό κρασί
100 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές
2 κούπες ρύζι άγριο ελαφρώς βρασμένο
2 κουταλάκια γλυκού τσίλι
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής):
Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες: 328 kcal
Πρωτεΐνη: 14,8 γρ.
Υδατάνθρακες: 52 γρ.
Λίπος: 12,3 γρ.

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα μύδια καλά και τα στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφριά και προσθέτουμε τα μύδια συνεχίζοντας το σωτάρισμα και στην συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά προσέχοντας να μη σωθεί το νερό μέχρι να βράσει καλά το ρύζι και τα μύδια.

dietstories