Σαλάτα με σολομό και αρακά

Μερίδες: 4

Θερμίδες/Μερίδα: 300
Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
  • 4 καρδιές από μαρούλι
  • 250 γρ. αρακάς (κατεψ.)
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 κουτ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 3 κουτ. ελαιόλαδο
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 2 κουτ. γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Αλείφετε ελαφρά τα φιλέτα του σολομού με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνετε. Τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και τηγανίζετε για 2-3 λεπτά ακόμα ή ώσπου να ψηθεί ο σολομός. Αφήνετε τα φιλέτα να «σταθούν» σε ζεστό μέρος.

Χωρίζετε τα μαρούλια στα φύλλα τους και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ. Ζεματίζετε τον αρακά για 2-3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει ελαφρά. Σουρώνετε και ξεβγάζετε με κρύο νερό. Μεταφέρετε στο μπολ με το μαρούλι. Προσθέτετε τη ρόκα και τον δυόσμο. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε απαλά. Μοιράζετε τη σαλάτα σε πιάτα και ψιλοκόβετε επάνω τα ζεστά φιλέτα του σολομού.

Χτυπάτε σε μπολ τον χυμό λεμονιού, το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, να ενωθούν καλά. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα. Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε.

Μυστικό

Ετοιμάσετε το ντρέσινγκ της σαλάτας λίγο πριν τη σερβίρετε, γιατί το ντρέσινγκ θα «κόψει». Ο καλύτερος τρόπος για να χτυπήσετε τα υλικά του ντρέσινγκ είναι να τα βάλετε σε βαζάκι με αεροστεγές κούμπωμα.

Πηγή: TVZAPPING
Σχολιάστε