Σαρδέλες τηγανητές

Μερίδες: 4
Θερμίδες: 23/Μερίδα

  • Λίγο αλεύρι
  • Λίγη πάπρικα μέτρια
  • 12 μεγάλες σαρδέλες
  • 1 κουτ. ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι σε φέτες για το σερβίρισμα

Καθαρίζετε τα ψάρια και τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε μεγάλο πιάτο βάζετε μερικές κουταλιές αλεύρι και ανακατεύετε με λίγη πάπρικα. Αλατίζετε με χοντρό αλάτι, πασπαλίζετε με πιπέρι και ανακατεύετε. Αλευρώνετε τις σαρδέλες να καλυφθούν καλά.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζετε τις σαρδέλες ώσπου να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις αφήνετε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας, τις μεταφέρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με μαϊντανό, γαρνίρετε με τις φέτες του λεμονιού και σερβίρετε.

Μεγάλες σαρδέλες

Αν οι σαρδέλες είναι αρκετά μεγάλες τότε μπορείτε αντί να τις τηγανίσετε να τις ψήσετε στο γκριλ του φούρνου ή και στο μπάρμπεκιου. 

Πηγή: TV ZAPPING

Σχολιάστε